-
سبد خرید شما خالی است!
آیا تاکنون کارتریج پرینتر شما خشک شده است؟
چرا کارتریج پرینترهای جوهرافشان خشک میشود؟
آموزش تعمیر کارتریج خشک شده
اگر پرینتری دارید(نه یکی از آن خیلی قدیمی ها) که چند ماه (یا حتی یک یا دو سال!) است که از آن استفاده نکردهاید، دیگر به نظر نمیرسد که برای چاپ مناسب باشد.
یکی از دلایل آن میتواند مسدود شدن و لخته شدن جوهر در کارتریج جوهرافشان باشد.
به طور کلی، برطرف کردن گرفتگی کارتریج خیلی پیچیده نیست، ولی میتواند با کثیفکاری زیادی همراه باشد. برای همین پیشنهاد میشود نکات این مقاله به طور کامل مطالعه و مراحل آن گام به گام رعایت شود.از آنجایی که انواع مختلفی از کارتریج با ساختارهای مختلف وجود دارد، تمیز کردن هرکدام روش مخصوص به خود را میطلبد. این مقاله بیشتر برای پرینترهای عمومی و خانگی معروف به DOD(حرارتی یا پیزوالکتریک) کاربرد دارد.
1. برای این روش باید از محیطی استفاده کنید که دارای سینک و آب گرم باشد.
2. ما نمی خواهیم که همه جا را جوهری کنیم. پس چند تا دستمال کاغذی یا ورق روزنامه در کنار سینک قرار دهید تا جوهر در جاهای دیگر ریخته نشود.
3. اطمینان حاصل کنید که پرینتر شما به برق متصل است و درایور پرینتر نیز بر روی کامپیوتر شما نصب شده است.
4. درب پرینتر را باز کنید تا کارتریجهای جوهرافشان را ببینید.
5. کارتریج مشکی را خارج کنید. این روش ممکن است برای کارتریجهای رنگی هم قابل اجرا باشد ولی بهتر است آن را برای کارتریجهای مشکی استفاده کنید.
6. کارتریج را روی سینک ببرید و سعی کنید آن را به صورت مورب روی دستمال کاغذی یا ورقهای روزنامه قرار دهید. به طوریکه قسمتی که جوهر از آن بیرون میآید دستمال کاغذی یا روزنامه را لمس نکند. ممکن است خود اینها باعث کثیف شدن قسمت خروجی جوهر شوند.
7. شیر آب گرم را باز کنید.
8. خروجی تخلیه سینک را ببندید تا آب درون آن جمع شود.
9. اجازه بدهید که آب کمی کف سینک را بگیرد. شیر راببندید. حالا از آبی که قبلاً به خوبی داغ شده است، به آن بیفزایید به طوریکه به اندازه تقریبا 2 سانتیمتر از کف آن بالا بیاید. آب داخل سینک را تست کنید. باید نسبتا داغ شده باشد.
10
نازل به هیچ صورت نباید به کف سینک برخورد کند. برای این منظور می توانید از یک ظرف پلاستیکی که جنس آن نرم باشد، استفاده کنید یا یک حوله یا پارچه در کف سینک قراردهید و کارتریج را روی آن بگذارید.
کارتریج را طوری درون سینک قرار دهید که قسمتی که جوهر از آن خارج میشود در آب داغ قرار گیرد. بقیهی کارتریج باید بیرون از سطح آب باشد. جوهر به احتمال زیاد بیرون می آید. نگران نباشید!
11. اگر جوهر بلافاصله بیرون آمد، یعنی کارتریج شما خیلی شدید دچار گرفتگی نشده است. در این صورت اگر 5 دقیقه کارتریج را درون سینک نگه دارید به نتیجه مطلوب می رسید.
در غیر این صورت، حتی شاید مجبور باشید تا 20 دقیقه صبر کنید. شاید هم بیشتر!
12. کارتریج را کاملاً خشک کنید به زوری که رطوبتی بر روی آن باقی نماند. سپس آن را سرجای خودش در پرینتر بازگردانید.
پرینتر را روشن کنید. در برخی از پرینترها پس از روشن شدن عملیات پاکسازی نازل ها به طور اتوماتیک انجام میگیرد. اگر پرینتر اینکار را نکرد، خودتان برنامه پاکسازی نازل ها را بزنید. اینکار کمی جوهر هدر می دهد اما لازم است.
حالا یک صفحه با مستطیل های توپر که در آن رنگهایی که خشک شده بود وجود دارد را طراحی کنید و آنرا چاپ کنید. سپس چند پرینت بگیرید تا مطمئن شوید همه چیز درست کار میکند.
با این کار تعمیر کارتریج خشک شده به پایان می رسد.
روش دوم: روش خلاء
1. شلنگ را به نازل کارتریج چاپ وصل کنید، سوراخ را با درپوش آبی یا سفید یا پلاستیکی ببندید.
2. برای تنها چند ثانیه در یک زمان، تنظیمکنندهی خلاء را روشن کنید تا مکش را با رگلاتور یا کنترل سرعت مکش کند و کارتریج را در موقعیتی که نازل عمودی و رو به پایین باشد، قرار دهید.
3. تا زمانی که نازل پاک شود، فرآیند را تکرار کنید.
4. جوهر اضافی را با دستمال توالت تمیز کنید.
5. کارتریج را آمادهی کار کنید.
روش سوم: آخرین راه چاره
مشخص کنید که چه نوع کارتریجی دارید. یا باید سر الکترونیکی، اسفنجی یا سر باز باشد. سرهای الکترونیکی معمولاً با نوارهای سیمی نارنجی پوشیده میشوند. سرهای اسفنجی، به طور مشخص، اسفنجی هستند که میتواند لمس شود. سرهای باز، سوراخی است که هیچ چیزی به جز جوهر در آن نیست.